"Tanasić" izvozi čak i u Australiju

Bez autora
Jul 29 2012

Preduzeće za preradu voća i povrća "Tanasić" iz Dvorova pored Bijeljine još uspješno odolijeva ekonomskoj krizi. Ova uspješna kompanija postoji od 1993., a preradom voća i povrća bavi se od 2003. godine. Kompanija prerađuje isključivo svježu sirovinu koju otkupljuje na području od Brčkog do Zvornika u oba bh. entiteta, ali ima i desetak hektara svojih voćnjaka. Osigurani su svi potrebni certifikati pa preduzeće svoje proizvode izvozi u Australiju, Austriju, Sloveniju, Srbiju i Crnu Goru. Marmelade, kompoti i pekmezi, ajvar i pinđur, sok od paradajza te pasterizirane paprike, krastavci i kornišoni samo su dio palete proizvoda koje nudi "Tanasić". Svako selo u Semberiji moglo bi imati po jedno ovakvo preduzeće samo treba rasteretiti proizvodna preduzeća, subvencionirati poljoprivredu i imati bolju ekonomsku politiku.

"Tanasić" izvozi čak i u AustralijuPreduzeće za preradu voća i povrća "Tanasić" iz Dvorova pored Bijeljine još uspješno odolijeva ekonomskoj krizi, kaže Pero Tanasić, vlasnik ove uspješne kompanije koja postoji od 1993., a preradom voća i povrća bavi se od 2003. godine.

Tanasić ističe da prerađuje isključivo svježu sirovinu koju otkupljuje na području od Brčkog do Zvornika u oba bh. entiteta, ali ima i desetak hektara svojih voćnjaka.

Osigurani su svi potrebni certifikati pa preduzeće svoje proizvode izvozi u Australiju, Austriju, Sloveniju, Srbiju i Crnu Goru.

- Ekonomska kriza sve pogađa. Imamo nova fiskalna opterećenja, a problem je plasman robe, jer je opća besparica smanjila kupovnu moć. Svakodnevno tražimo nove kupce, a odustajemo od onih koji nisu uredne platiše - kaže Tanasić.

Marmelade, kompoti i pekmezi, ajvar i pinđur, sok od paradajza te pasterizirane paprike, krastavci i kornišoni samo su dio palete proizvoda koje nudi "Tanasić".

Za kvalitet garantira i tvrdi da bi svako selo u Semberiji moglo imati po jedno ovakvo preduzeće samo, kako kaže Tanasić, treba rasteretiti proizvodna preduzeća, subvencionirati poljoprivredu i imati bolju ekonomsku politiku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik